Voortdurende groei als yogadocent: een nieuwe richting

Voortdurende groei als yogadocent: een nieuwe richting

Van punten naar persoonlijke vrijheid

in september 2023 heeft de VYN een belangrijke wijziging in het bijscholingsreglement doorgevoerd. Het oude systeem van accreditatie door middel van punten is losgelaten. Nu ligt de focus op persoonlijke vrijheid in professionele ontwikkeling. Of je nu kiest voor bijscholingen, deelname aan intervisiegroepen, studiegroepen of het verdiepen in literatuur, het draagt allemaal bij aan jouw groei als yogadocent.

 

Eerste pilot: een succesverhaal

In een pilot met tien deelnemers hebben we het nieuwe reglement uitgetest. Hun waardevolle feedback heeft ons geholpen om de richtlijnen te verfijnen. De reacties op zowel de veranderingen als de pilot zelf waren positief. Dankzij deze input is het bijscholingsreglement verder geoptimaliseerd.

 

Het nieuwe reglement samengevat:

Met het nieuwe bijscholingsreglement willen we jou als yogadocent inspireren en ondersteunen in je voortdurende ontwikkeling. Hier zijn de belangrijkste veranderingen:

  • Bijscholingsverplichting: bijscholing is een verplichting voor alle Yogadocenten (200 en 500 uur) die erkenning van de VYN willen behouden. Het is nodig dat je minimaal 48 uur aan professionele ontwikkeling besteed over een periode van drie jaar.
  • Definitie van professionele ontwikkeling: wat wij verstaan als professionele ontwikkeling is verder gedefinieerd met o.a. kennis van Indiase geschriften en praktische vaardigheden, zodat je beter weet waar je aan moet voldoen.
  • Ontwikkelingsmogelijkheden: Je kunt je ontwikkelen door literatuur, documentaires, actieve deelname aan groepen, het volgen van scholingen, bijwonen van congressen, en het voorbereiden en geven van bijscholingen.
  • Verslaglegging: Elke drie jaar dien je een verslag van jouw ontwikkeling in, gebaseerd op een format van de commissie voor bijscholing. Bij goedkeuring blijf je geaccrediteerd.

 

> Hier lees je het volledige bijscholingsreglement

 

Tweede pilot: jouw bijdrage is welkom

We kunnen niet wachten om verder te gaan met deze vernieuwende aanpak. Daarom nodigen we je uit om deel te nemen aan de tweede pilot. Door nu al een verslag van je professionele ontwikkeling te maken, kun je actief bijdragen aan het verfijnen van onze methodes. Aanmelden kan via bij-scholen@yoganederland.nl. We streven ernaar om met zo'n 100 vrijwilligers dit traject in te gaan, zodat we van elkaar kunnen leren.

 

We begrijpen dat deze veranderingen vragen kunnen oproepen. Daarom zullen we je via onze digitale nieuwsbrief regelmatig informeren over de laatste ontwikkelingen en je begeleiden naar de juiste informatiebronnen.

 

De kwaliteit van de yogadocent staat bij de VYN altijd voorop. Laten we samen deze nieuwe richting inslaan en onze missie nog duidelijker vormgeven.

 

Vriendelijke groeten, namens de commissie voor bij-scholen

Anja Wiersma

 

De commissie bestaat uit: Maaike Chavanu, Anja Dekker, Anneke Fontein, Liesbeth Godes balk, Abha Hontalez, Jon Hovens, Ingrid Noy, Anja Wiersma 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.