Chai Latte volgens ayurvedisch recept
Wat is er in dit herfstweer nu lekkerder dan een kop chai latte? Echte chai, helemaal volgens ayurvedisch recept. In de aryurveda wordt een chai latte trouwens als holistisch voedingsmiddel gezien. Je zou er je spijsvertering, metabolisme en immuunsysteem mee op gang brengen en hiermee de kans verkleinen op het krijgen van griep.

Recept
De ingrediënten
(voor 1 liter chai latte)
- 5 zakjes zwarte thee (bijv. Ceylon thee)
- 3 kardemompeulen
- 4 zwarte peperkorrels
- 6 kruidnagels
- 2 kaneelstokjes
- 2 cm verse gember
- 2 steranijs
- 800 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk of rijstmelk)
- 200 ml water
- ahornsiroop of kokosbloesemsuiker naar smaak
Hoe ga je te werk?
- Kneus de peperkorrels en de kardemom in een vijzel.
- Doe het mengsel in een kookpan, samen met de kaneelstokjes, de steranijs, de kruidnagelen, de geschilde en in plakjes gesneden gember, de melk, het water en de theezakjes.
- Breng aan de kook en laat het vervolgens ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje sudderen. Vergeet daarbij niet te roeren, anders krijg je black chai!
- In India laten ze de chai 3 keer opborrelen voor het beste resultaat.
- Zeef de chai en schenk het in kopjes vanaf een hoogte zodat er een beetje schuim ontstaat. Natuurlijk kun je ook een melkopschuimer gebruiken als je niet goed kunt mikken.
- Voeg ahornsiroop of kokosbloesemsuiker naar smaak toe.
Geniet en droom weg in oosterse sferen!
