Handreiking Yoga: van spanningsklachten tot burn-out

Handreiking Yoga: van spanningsklachten tot burn-out

Het aantal mensen met spanningsklachten of een ­diagnose met een stress gerelateerde aandoening stijgt al jaren. Bijna elke yogadocent krijgt te maken met cursisten met spanningsklachten en overspannenheid of met cursisten die herstellende zijn van een burnout.

 

Yoga kan een rol spelen in het herstel van spanningsklachten en de preventie van chronische stress, overspannenheid en burn-out. Ook bij het voorkomen van een terugval is een rol voor yoga weggelegd.

 

Zes leden van de vereniging hebben hun deskundigheid ingezet en een handreiking ontwikkeld over yoga bij spanningsklachten en burnout. In deze handreiking worden aandachtspunten en aanbevelingen beschreven voor de yogadocent. Doel is de yogadocent te ondersteunen bij het aanbieden van passende yogalessen voor cursisten met spanningsklachten.

 

Aan de orde komen: Hoe de cursist lichamelijke, mentale en emotionele stresssignalen te laten herkennen. Hoe de cursist yoga te laten beoefenen met de juiste intentie. Hoe de cursist met gepaste fysieke, mentale en emotionele inspanning deel te laten nemen aan de yogales. De aanbevelingen zijn zowel toepasbaar binnen reguliere groepslessen als bij één op één lessen.

 

Vol trots presenteren we de: Handreiking Yoga: van spanningsklachten tot burn-out.

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.