Meditatieve Waddentochten

Meditatieve Waddentochten

 

Een zeer gewaardeerde zeiltocht met droogvallen en wadlopen  

 

De meditatieve waddentocht is een droogvaltocht met de grote botter VD99 op het Wad waarbij we onze zintuigen, onze geest en ons hart bewust openstellen.

 

Na ongeveer anderhalf uur varen gaan we voor anker op een afgelegen zandplaat. Dan laten we het wonder van de leeglopende zee zich voltrekken. De vogels komen steeds dichterbij en stukje bij beetje komt de plaat droog te vallen. Als het water ver genoeg gezakt is, gaan we de boot uit en waden een klein stukje door het resterende water om op ons dooie gemak dit adembenemend mooie landschap te ontdekken, vlak voor je voeten, op loopafstand en in de verte. Er blijkt van alles te leven. We kunnen mossels en kokkels verzamelen bij een mosselbank, een wandeling maken naar de duinen verderop. Maar je kunt ook in buurt van het schip blijven en de omgeving op je in laten werken. Als de vloed weer komt, gaan we terug aan boord voor een kop soep. Zodra er weer genoeg water is, zeilen we terug. 

 

Tijdens de tocht zal yogadocent Margriet van Kampen met eenvoudige bewustwordingsoefeningen ons helpen onze zintuigen te scherpen. En daarmee helpen de rust, de energie en de schoonheid van die bijzondere omgeving te ervaren en te verinnerlijken. 

 

Zondag 12 juni 2022, 10.30 - 19.15 uur. Bijna zomer. Dat vieren we. De vrijheid van de open ruime die ons omringt, de uitgestrektheid van het Wad, het uitbundige vogelleven wil ons daarbij helpen.Startplaats is Esonstad, bij Oostmahorn, aan de westkant van het Lauwersmeer. Zie de website www.wazeezeilen.nl voor een routebeschrijving.

 

Vrijdag 9 september 13:15 -20:00.  Dit keer vertrekken wij van de buitenhaven van LAUWERSOOG. Dit biedt ons de gelegenheid om wat langer op het Wad te blijven en op de terugweg van de zonsondergang te genieten!

 

Kosten: 90 euro per tocht, inclusief koffie, thee en een kop soep

 

Je kunt je opgeven via de website www.wazeezeilen.nl bij schipper Maarten Klapwijk.

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.