Samenleving openhouden bij nieuwe Covid-golf

Samenleving openhouden bij nieuwe Covid-golf

Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid, D66) wil dit najaar de samenleving openhouden in het geval van een nieuwe Covid-19-golf. Dit schrijft hij in een brief (d.d. 16/9/22) aan de Tweede Kamer.

 

Voor yogadocenten betekent dit dat sluiting van hun yogaschool in een dergelijke situatie niet aan de orde zou zijn.

 

De maatregelen die Kuipers voorstelt zijn gebaseerd op diverse scenario’s voor komende winter. In het ergste scenario wil de minister alleen een mondkapjesplicht of verplicht 1,5 meter afstand opleggen als dwingende maatregelen. Geen sluitingen of beperkingen van openingstijden dus.

 

In Kuipers’ strategie zijn maatregelenladders ontwikkeld voor diverse sectoren. Voor de sector sport, waar yogalessen onder vallen, gelden als te nemen basismaatregelen: ventilatie, hygiëne, schoonmaak en het bevorderen van een gezonde leefstijl.

 

Mochten de basismaatregelen onvoldoende blijken te zijn, dan komen daar aanvullende preventiemaatregelen bij. Het gaat dan in de sector sport onder andere om de volgende zaken: aanscherpen van de schoonmaak en hygiëne, handpompjes, looproutes, contactloos betalen, registratie en gezondheidscheck, mondkapjes tijdens verplaatsing, waar mogelijk afstand houden, het gebruik van zelftesten adviseren. Deze aanvullende preventiemaatregelen zijn momenteel – eind september – nog niet aan de orde.

 

Het bestuur van de Vereniging Yogadocenten Nederland bekijkt momenteel met een projectgroep vanuit de vereniging hoe dit alles nader uitgewerkt kan worden voor yogadocenten en yogastudio’s.

 

 

 

 

 

 

 

Log in

Hier is de login plek waar jij als erkend yogadocent en lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland kunt inloggen voor extra informatie en het bijwerken van je bijscholingspunten, je gegevens in de zoekportal www.ikzoekeenyogadocent.nl en meer.

Staan je gegevens juist in het www.ikzoekeenyogadocent.nl zoekportal? Zo niet, log in en pas je gegevens aan. Check hier hoe je gevonden wordt.

Lukt inloggen niet, mail dan naar ledenadministratie@yoganederland.nl

Ik wil een nieuw wachtwoord

Inloggen is helaas op dit moment nog niet mogelijk.